0  |  0

صادرات 2 برابری ایران به ترکیه در اقلام ترجیحی

صادرات 2 برابری ایران به ترکیه در اقلام ترجیحی

سید جلال ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره آخرین آمارهای صادرات و واردات ایران و ترکیه پس از برقراری تجارت ترجیحی بین دو کشور در پنج ماه گذشته عنوان کرد: تعرفه ترجیحی باعث شده است که تجارت ایران و ترکیه مورد توجه صادرکنندگان و واردکنندگان قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه آمار‌های صادرات و واردات بین ایران و ترکیه باید از سوی ارگان‌های ذی ربط و منابع تجاری که آگاه به آمارها هستند اعلام شود، ادامه داد: وقتی افرادی که به امور ترکیه آگاهی ندارند آماری را در خصوص تجارت ایران و ترکیه اعلام می‌کنند که افکار عمومی را نسبت به موضوع تجارت خارجی مشوش می‌کند تاثیرات بسیار منفی خواهد داشت، ما به جای اینکه به دنبال این باشیم که چه کالایی را زیاد فروختیم و چه کالایی را کم فروخته‌ایم باید به دنبال بازار شناسی و بازار سنجی در ترکیه باشیم، ترکیه امروز علاوه بر اینکه اجناس ما را برای خودش خریداری می‌کند، کالاهای ایرانی را بسته بندی کرده و به کشور‌های دیگر می فروشد.

ابراهیمی با اشاره به برخی آمارهای تجاری بین ایران و ترکیه در ماه‌های اخیر ادامه داد: باید به این موضوع توجه کنیم که اقلام ترجیحی با کل اقلام صادراتی ما به ترکیه متفاوت است. در پنج ماه گذشته به طور کلی اقلام ترجیحی فقط 10 درصد از مبادلات ایران و ترکیه را شامل شده است ، یعنی 90 درصد دیگر جزو تعرفه ترجیحی قرار نمی‌گیرند، برای همین باید در آمارها این موضوع را لحاظ کنیم.

دبیر کل شورای بازرگانی مشترک ایران و ترکیه اضافه کرد: در پنج ماه گذشته در اقلام ترجیحی صادرات ایران به ترکیه به دو برابر افزایش یافته است، این در حالی است که در پنج ماهه قبل از امضا قرارداد ترجیحی ایران در 140 کالا، 44 میلیون دلار به ترکیه صادرات داشته است و در پنج ماه پس از برقراری تجارت ترجیحی صادرات ایران به ترکیه در این 140 کالا به 88 میلیون دلار رسیده است، بنابراین نمی‌توان گفت که تعرفه ترجیحی باعث کاهش صادرات ایران به ترکیه شده است.

ابراهیمی ادامه داد: شخص دیگری اعلام کرده است که ایران بعد از برقراری تجارت ترجیحی با ترکیه طی پنج ماه 1.5 میلیارد دلار، افت صادرات به ترکیه پیدا کرده‌ است این در حالی است کل صادرات غیر نفتی ایران ترکیه به کمی بیش از 2 میلیارد دلار است و این میزان کاهش مربوط به کل حجم مبادلات کالای نفتی و غیر نفتی بوده است، علت این کاهش به شرایط منطقه،انفجار خط لوله گاز و مسائل جنبی دیگر و ورود رقبایی مثل روسیه در فروش نفت ارزان به ترکیه بر می گردد.

وی عنوان کرد: در سال 2015 واردات ترکیه از ایران بر اساس آمار رسمی در 140 قلم کالاهای کشاورزی 15 درصد نسبت به 2014 افزایش یافته است،همچنین صادرات ترکیه به ایران در 125 قلم کالای صنعتی در شش ماه اول سال 2015 حدود 337 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 3 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: خبرگزاری ایسنا
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com