0  |  0

رشد ۲۰۰ درصد شرکتهای دانش بنیان با ورود به بازار سرمایه

رشد ۲۰۰ درصد شرکتهای دانش بنیان با ورود به بازار سرمایه

علیرضا دلیری در نشست ورود شرکت‌های دانش بنیان به بازار سرمایه گفت: شرکت‌های دانش بنیان در طول زمان مرتب در حال ارتقا هستند و همین مسئله تاثیر مثبتی را در حضور آنها در بازار بورس خواهد گذاشت؛ بنابراین حضور شرکت‌ها در بازار سرمایه تامین مالی پایدارتری را کنار بازاری که خود آنها دارند، ایجاد می‌کند.
وی اظهار کرد: بر این اساس نگاه ویژه‌ای به این شرکت‌ها در بازار سرمایه به وجود می‌آید و بررسی‌های اولیه ما حضور تعداد اندکی از شرکت‌ها در این حوزه را نشان داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی ادامه داد: شاید این مسئله به این دلیل باشد که امکان ارتباط شرکت‌ها با بازار سرمایه به خوبی فراهم نشده و اطلاعات و شناخت کافی در آنها درباره تامین مالی از این طریق وجود ندارد.
دلیری با بیان اینکه به منظور تسهیل فرآیند حضور شرکت‌ها در بورس، یک شرکت تامین سرمایه به عنوان مشاور معاونت علمی برای انجام امور انتخاب شد، گفت: این اقدام با هدف حضور موفق شرکت‌های دانش بنیان در تابلوی بورس انجام شد زیرا حضور در بازار سرمایه علاوه بر توانمندتر شدن آنها افزایش سهام را نیز برای آنها به دنبال دارد.
راه‌اندازی نخستین تابلوی دانش بنیان در بورس
وی با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش بنیان، شرکتی تولیدی با پایه علمی هستند، گفت: شرکت‌های دانش بنیان در طول زمان مرتب در حال ارتقا هستند و همین مسئله تاثیر مثبتی را در حضور آنها در بازار بورس خواهد گذاشت بنابراین حضور شرکت‌ها در بازار سرمایه تامین مالی پایدارتری را کنار بازاری که خود آنها دارند، فراهم می‌کند و برندی قابل قبول برای شرکت است.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی همچنین با اشاره به پشتیبانی معاونت علمی از شرکت‌ها برای حضور در بازار سرمایه گفت: معاونت علمی در این مسئله همراه شرکت‌ها است و در مسیر کاهش دغدغه آنها حرکت می‌کند در تلاش هستیم به زودی نخستین تابلوی دانش بنیان را در بورس ایجاد کنیم تا شرکت‌ها معرفی محصولات خود به این طریق هم داشته باشند.
دلیری با بیان اینکه در حال حاضر ۲۶۰۰ شرکت دانش بنیان مجوز فعالیت گرفته‌اند ابراز کرد: امروزه فعالیت این شرکت‌ها ارتقا پیدا کرده و فروش بالایی را دارند همچنین حمایت‌های معاونت علمی همچون معافیت مالیاتی و گمرکی بستر رابرای فعالیت بهتر آنها فراهم می‌کند؛ از سوی دیگر باید بستر بازار سرمایه و صادرات را هم برای این شرکت‌ها مهیا کرد تا تولید دانش بنیان برای کشور اولویت باشد.
حضور تمام شرکت‌های دانش بنیان در تابلوی اول بورس
وی عنوان کرد: آمارها نشان می‌دهد با ورود به بازار سرمایه رشدی تا ۲۰۰ درصد را در این شرکت‌ها شاهد بود بنابراین واحد مستقلی برای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان در معاونت علمی راه اندازی کردیم تا زمینه برای این امر آماده شود.
دلیری ادامه داد: افق آینده‌ای که ترسیم کردیم بدین صورت است که همه شرکت‌های دانش بنیان در تابلوی اول بورس حضور داشته باشند و برای این منظور حمایت‌های لازم را از شرکت‌ها خواهیم داشت و تا ۵۰ درصد هزینه‌های پذیرش شرکت‌ها در بورس را معاونت عهده دار می‌شود.
در ادامه محمد صاحبکار خراسانی، سرپرست امور شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان بیان کرد: هدف معاونت علمی حل مشکلات شرکت‌های دانش بنیان است که تامین مالی نیز یکی از این موارد است که روش‌های مختلفی برای تامین مالی آنها وجود دارد که یکی از طریق بازار سرمایه است.
وی عنوان کرد: معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری سازوکارهای مورد نیاز برای ورود شرکت‎های دانش‎بنیان به بازار سرمایه را فراهم کرده و برای تسریع فرآیند مذکور از هیچگونه همراهی دریغ نخواهدکرد. موضوع تبدیل شرکت‎های دانش‎بنیان مسئولیت محدود به سهامی خاص مورد مهمی بود که سرپرست امورشرکت‌ها وموسسات دانش بنیان قول پیگیری این مورد را از اداره ثبت شرکت‎ها وموسسات غیرتجاری داد.
همچنین امیر جلیلوند، رئیس هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان که به تازگی وارد بازار سرمایه شده، درباره تجربه این شرکت در بازار سرمایه بیان کرد: با ورود به سازمان فرابورس اطمینان سازمان‌ها و نهادها به شرکت بیشتر شده و به دلیل شفافیتی که در فعالیت شرکت ایجاد می‌شود حساسیت ارگان‌های نظارتی نظیر سازمان امور مالیات یوسازمان تامین اجتماعی نیز کمتر می‌شود.
وی ادامه داد: برای خود من همواره این دغدغه وجود داشت که اگر به هر دلیلی روزی خواستم شرکت را به فرد دیگری بسپارم چه اقدامی باید انجام دهم اما با ورود به بورس این دغدغه من رفع و این فرصت به من داده شد تا برای زندگی و سرمایه‌ام استراتژی مشخصی داشته باشم. البته ورود به بورس در تامین مالی شرکت‌ها نیز بسیار کمک کننده است.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: خبرگزاری مهر
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com