0  |  0

ایتاپ؛ مدلی برای اشاعه فرهنگ ایده‌پردازی در خوزستان/20 ایده برتر معرفی شدند

ایتاپ؛ مدلی برای اشاعه فرهنگ ایده‌پردازی در خوزستان/20 ایده برتر معرفی شدند

دکتر بابک مختاری در اختتامیه جشنواره بزرگ "ایتاپ" (ایده تا پدیده) که در حاشیه نخستین نمایشگاه معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری خوزستان در سالن خرمشهر نمایشگاه بین‌المللی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در سال 1976 میلادی تقریباً 86 درصد سرمایه 500 شرکت بزرگ جهانی را سرمایه فیزیکی و 14 درصد دیگر را سرمایه فکری یا سرمایه نامشهود تشکیل می‌داد.
وی افزود: در سال 2014 این نسبت دقیقاً برعکس شد، یعنی در بررسی ثروت و سرمایه 500 شرکت برتر دنیا مشخص شد که 86 درصد سرمایه این شرکت‌ها را دارایی‌های نامشهود و 14 مابقی را دارایی‌های فیزیکی تشکیل می‌دهد.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان با اشاره به نماهنگ‌هایی که از وضعیت و توانمندی‌های خوزستان در این مراسم به نمایش درآمد، گفت: نباید این موارد را به‌عنوان توانمندی‌ در نظر گرفت؛ خودفریبی‌ها باعث شده تا استان چنین وضعیتی داشته باشد؛ باوجود اینکه خوزستان پس از تهران، صنعتی‌ترین استان کشور است اما اگر تولیدات صنعتی استان را برحسب میانگین کیلوگرم در نظر بگیریم این رقم در مقایسه با متوسط کیلوگرم تولیدات صنعتی استان‌های دیگر کشور وضعیت خوبی ندارد.
مختاری ادامه داد: عمده تولیدات صنعتی خوزستان بر اساس واحد تن گزارش داده می‌شود و به فروش می‌رسد اما اگر ارزش‌افزوده یک کیلوگرم شکلات تولیدشده در استان اصفهان را با تولید یک قطعه فولادی موردنیاز بخش نفت در خوزستان مقایسه کنیم، متوجه تفاوت زمین تا آسمان آن می‌شویم؛ بنابراین نباید بخش دولتی روی این آمار و ارقام تولیدات صنعتی استان حساب باز کند، چون دنیا به شکل دیگری در این زمینه عمل می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه از انقلاب‌های اول، دوم و سوم صنعتی عبور کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: اکنون در دوره انقلاب چهارم صنعتی قرار داریم که بر مبنای تولید و مصرف دانش و ایده بنیان‌گذاری شده است. با توجه به 10 سال فعالیت در حوزه فناوری خوزستان، از سال 87 تشخیص دادیم که فرهنگ ایده‌پردازی در استان ضعیف است.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان در خصوص علل ضعف فرهنگ ایده‌پردازی در استان، گفت: فربه‌بودن بخش دولتی یکی از علل فرهنگ ضعیف ایده‌پردازی در خوزستان است، برای مثال همه به‌دنبال استخدام در شرکت نفت، فولاد، آب و برق و دیگر شرکت‌ها و دستگاه‌های دولتی هستند و به دنبال راه‌اندازی یک کسب‌وکار و استفاده از ایده‌های خود نیستند.
مختاری با اشاره به مدل‌های مختلف اشاعه فرهنگ ایده‌پردازی در دنیا، تصریح کرد: مدل‌های مختلفی نظیر استارتاپ ویکندها و ... در جهان اجرا شده است و تقریباً تمام این مدل‌ها را در خوزستان پیاده کردیم که موفقیت‌آمیز نبودند؛ بنابراین "ایتاپ" را شروع کردیم.
وی با بیان اینکه ایتاپ مخفف عبارت «ایده تا پدیده» است، اظهار کرد: در برگزاری جشنواره‌های ایتاپ بیشتر تمرکز خود را بر ایده‌های برتر معطوف کردیم تا ایده‌پردازان خوزستان گردهم آیند و در فرآیندی یک‌ساله با برگزاری دوره‌های آموزشی، ایده‌پردازانی که ایده‌های آن‌ها قابلیت تجاری‌سازی دارد بتوانند آن‌ها را به پدیده‌های تجاری تبدیل کنند.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان با اشاره به برگزاری پنج دوره جشنواره "ایتاپ" دانشجویی در استان از سال گذشته تاکنون، عنوان کرد: ششمین جشنواره ایتاپ را به‌صورت آزاد برگزار کردیم. در جشنواره امروز 220 ایده در مرحله اولیه ثبت و 170 ایده غیرتکراری احصا شد و درنهایت 100 ایده به مراحل داوری راه یافتند که در کمیته داوری متشکل از اساتید، 20 ایده برتر برگزیده شد.
مختاری ادامه داد: برای این 20 ایده و همچنین ایده‌های راه‌یافته به مرحله داوری، آمادگی برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط به‌صورت رایگان وجود دارد؛ البته قرار است تا پایان سال حداقل دو یا سه جشنواره ایتاپ دیگر برگزار شود.
به گزارش ایسنا، در حاشیه این مراسم از یک نرم‌افزار با نام تجاری «ببعی» که توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری و با همکاری انجمن سفیران گردشگری خوزستان و اداره میراث فرهنگی اهواز تولید شده است، رونمایی شد؛ این اپلیکیشن یک بازی رایانه‌ای برای کودکان است که در پس‌زمینه آن آثار باستانی خوزستان معرفی می‌شود.
در این مراسم درمجموع از 20 ایده برتر جشنواره ایتاپ با اعطای تندیس، لوح تقدیر و اهدای جایزه نقدی تجلیل شد.
"کف‌پوش ساختمانی نیمه‌هوشمند با ظرفیت سرمایش و گرمایش" از احسان علامه، "تخت هوشمند بیمارستانی با سنسور دما" از ماهان خادم، "کمپ گردشگری" از امیر چراغی، "بهبود فرآیند کاری دستگاه‌های کارت‌خوان از طریق حذف رول‌های کاغذی" از محمدامین صناعی، "تیتاپ" از فاطمه ضیا، "دستگاه ماساژور درمان‌کننده خونریزی‌ها و تورم مفصلی در بیماران هموفیلی" از لادن عزیزی فرد، "ثروت از طریق رونق گردشگری" از عاطفه پور یعقوبی، "گام‌پول" از شایان حاجی‌نجف، "تولید پودر گوجه‌فرنگی در زمان پیک تولید در استان" از علی پور فلاحی و "تولید پودر شربت نیشکر با استفاده از روش خشک‌کن افشانه‌ای" از سعید عچرش‌زاده به‌ترتیب به‌عنوان 10 ایده برتر جشنواره ایتاپ معرفی شدند.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: ایسنا
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com