0  |  3

چگونه از مهم ترین عوامل نابودی استارتاپ خود اجتناب کنیم؟

چگونه از مهم ترین عوامل نابودی استارتاپ خود اجتناب کنیم؟

استارتاپ ها به دلایل مختلفی مثل کمبود پول، بازاریابی ضعیف، و چالش های حقوقی و غیره با شکست مواجه می شوند. حدود نیمی از استارتاپ ها به خاطر نیاز ناکافی بازار، شکست می خورند. ورود به بازار با یک محصول اشتباه، رایج ترین دلیل متوقف شدن استارتاپ ها می باشد. بنابراین سعی کنید مرتکب این اشتباهات نشوید. در ادامه ی مطلب به شما می گوییم که چطور از این اشتباهات اجتناب نمایید:

1.هیچ پیش فرضی نداشته باشید

ابتدا مسئله ی «عدم نیاز بازار» را تجزیه می کنیم. اساسا با سه مولفه سر و کار داریم: بازار، نیاز، و محصول. وقتی بنیانگذاران می گویند بازار هیچ نیازی به محصولات یا خدمات آنها ندارد، اساسا اذعان می دارند که فرضیاتشان در یک یا چند مورد از این حوزه ها اشتباه بوده است.یکی از ویژگی های فراگیر استارتاپ ها این است که اکثر مبتدیان این عرصه، شکست می خورند. استراتژی های آنها برای ورود به بازار، اغلب انبوهی از فرضیات تست نشده ی درهم و برهم است.بسیاری از شرکت ها به محض اینکه ایده ی بزرگی به ذهنشان می رسد ساخت محصول شاهکار موردنظرشان را آغاز می کنند، و محصولشان زمانی منتشر می شود که دیگر دیر شده و بیشتر از بودجه هم برایش هزینه کرده اند. در آن صورت بازار هم آنطور که انتظارش را داشتند به این محصول واکنش نشان نمی دهد و شرکت ها هم به راحتی به سرزنش بازار می پردازند. دلیلش آن است که به احتمال زیاد این محصول، یک نیاز خاص را به وضوح برطرف نمی کند یا اینکه بخش بازار هدف مقصر است.

در یک نظرسنجی، 42 درصد بنیانگذاران اعتراف کردند که برای مشکلاتی که به آنها علاقه داشتند راه حل پیدا کردند، نه برای مشکلات ضروری. متاسفانه چشم انداز محصول همواره با نیاز بازار متناسب نیست. بنابراین در فرایند تدوین چشم انداز محصول خود، از مشتریان هم بهره بگیرید. مشتریان شما قضاوت خواهند کرد که آیا محصول شما در بازار موفق خواهد بود یا نه.

2.روی امکان سنجی تمرکز کنید

صرف نظر از اینکه چه دلیلی باعث قطع ارتباط محصول و بازار شده است، نتیجه باز هم همان است: بسیاری از استارتاپ ها محصولات خود را تنها زمانی امکان سنجی می کنند که دیگر خیلی دیر شده است. شما ممکن است بهترین اعتبار را در دنیا داشته باشید ولی ابتدا باید ببینید بازاری وجود دارد یا نه. با چهار ترفند زیر، می توانید امکان سنجی ایده درخشان خود را بررسی کنید:

1.تکالیف خود را انجام دهید

کمی وقت بگذارید تا در مورد سایر استارتاپ هایی که در حال حاضر برخی از فرضیات شما را تست کرده اند مطالعه نمایید. می توانید با جستجو در گوگل تا جایی که می توانید اطلاعات جمع کنید تا از موفقیت ها و اشتباهات دیگران درس بگیرید. سعی کنید از بنیانگذاران شرکت های مشابه مشورت بگیرید. در این صورت اطلاعات ارزشمندی به دست می آورید و تعداد فرضیات تست نشده ی شما کاهش می یابد.

2.از ساختمان خارج شوید

قبل از اینکه چیزی بسازید کمی وقت گذاشته و در بازار با افراد تعامل برقرار کنید تا اعتبار آن را بررسی نمایید. با استفاده از منابع آنلاینی مثل QuickMVP، Bubble و Wix می توانید به طور نسبتا آسان و ارزان، کارهایی را که می خواهید در بازار انجام دهید آزمایش کنید.

« برای درک واقعی یک فرصت و ارزیابی آن، با مشتریان بالقوه صحبت نمایید. شاید این فرایند زمان بر باشد ولی کاملا ارزش سرمایه گذاری را دارد.اگر مشکلات مشتریان را بدون واسطه و از نزدیک مشاهده کنید و ایده ی اولیه ی خود را اعتبارسنجی نمایید، راه حل بهتری ارائه خواهید کرد و می توانید بازارها را کشف کنید، مشتریان را شناسایی نمایید و کسب و کار را مقیاس بندی کنید. »

 

3.برای شکست، برنامه ریزی کنید

اصلا فکرش را هم نکنید که در اولین تلاش به هدف خود برسید. حتی ادیسون هم قبل از اختراع لامپ بارها شکست خورد. سعی کنید تعریف خود از استارتاپ را تغییر دهید، در این صورت نحوه ی تفکر شما در مورد شرکتتان تا حد زیادی اصلاح می شود.این فرآیند را به صورت یک مجموعه آزمایش در نظر بگیرید که شکست ها هم عضوی از این مجموعه هستند. این آزمایش ها شما را به تناسب بازار محصول رهنمون خواهند ساخت. وقتی در نهایت در این آزمایش ها شکست خوردید، دیگر تمام پول خود را روی اولین نسخه ی محصول خود سرمایه گذاری نخواهید کرد.

4. به اندازه ی کافی بسازید

اولین کار شما این است که بر اساس فرضیات اساسی خود تعدادی فرضیه تشکیل دهید. اگر خیلی از فرضیات شما مربوط به وجود مشکل هستند، می توانید با یک آزمایش ساده به آن دست یابید. مرحله ی بعدی این است که بفهمید چطور یک کمینه محصول پذیرفتنی بسازید که امکان تست آن فرضیات در بازار واقعی را برایتان فراهم نماید.رهبران گاهی اوقات بر این باورند که ایده ی آنها بسیار خوب بوده و دیگر نیازی به کشف مشتری نیست. ولی این باور، کارایی ندارد. در عوض، بهترین کار این است که از آغاز کار برای شنیدن، یاد گرفتن و تست کردن وقت بگذارید تا مطمئن شوید که محصولی که ارائه می کنید با واقعیت بازار شما مطابقت دارد.

منبع: Entrepreneur

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com