0  |  0

شرکت‌های دانش بنیان شتاب‌دهنده رونق تولید

شرکت‌های دانش بنیان شتاب‌دهنده رونق تولید

به رغم سابقه نسبتا طولانی شرکت‌های دانش بنیان در کشورهای توسعه‌یافته، این کانون‌های علم و فناوری در کشور ما نوپا و در ابتدای شکل گیری اقتصاد بر پایه دانش است.
با در نظر گرفتن این مهم که تولیدات شرکت‌های دانش بنیان بر پایه خلق ثروت و ارزش افزوده بر مبنای ایده‌های جدید، پژوهش و تحقیق به‌شمار می‌رود، هدایت و پشتیبانی از اقتصاد دانش بنیان تحول شگرفی در تولیدات و محصولات تجاری ایجاد می‌کند.
نام‌گذاری سال 98 بنام 'رونق تولید' از سوی مقام معظم رهبری، فرصت بسیار مغتنمی برای بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان به‌منظور اشتغال، سرمایه‌گذاری و رونق تولید در حوزه‌های مختلف علمی و صنعتی بشمار می‌رود.
90 هزار میلیارد تومان درآمد شرکت‌های دانش بنیان در سال گذشته بود
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در سفر اخیر خود به استان کرمان در جمع فعالان شرکت‌های دانش بنیان گفت: شرکت‌های دانش بنیان کشور در سال گذشته بین 80 تا 90 هزار میلیارد تومان درآمد داشتند و مهمترین هدف این شرکت‌ها، تغییر پارادایم اقتصادی از منابع زیر زمینی و نفتی به سمت تخصص و دانش نیروی انسانی است.
سورنا ستاری افزود: در سال‌های اخیر تعداد شرکت‌های دانش بنیان رشد بسیار خوبی داشته است و نسل جدیدی از کارآفرینان در حوزه شرکت‌های دانش بنیان مشغول به کار شده‌اند که به زودی به شرکت‌های بسیار بزرگی تبدیل می‌شوند و پایه توسعه این شرکت‌ها، انسان‌های خلاق و با اعتماد به نفس هستند.
وی عنوان کرد: ایجاد شرکت‌های دانش بنیان جهت گیری جدیدی در مقابل اقتصاد نفتی است و ثمرات آن در حوزه‌های مختلف قابل مشاهده است که جزو جهت گیری‌های اصلی کشور و از موارد مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به شمار می‌رود.
وی تاکید کرد: در حوزه‌های دانش بنیان مشکلات زیادی وجود دارد زیرا کار جدیدی است و مهم است که تلاش کنیم تا بتوانیم این موارد را جا بیاندازیم و جهت گیری بانک‌ها باید به شرکت‌های دانش بنیان متفاوت از سایر حوزه‌ها باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تصریح کرد: صندوق‌های پژوهش و فناوری برای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان نقش بسیار مهمی دارند و ما هم آماده هستیم که به آنها کمک کنیم.
وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در حوزه شرکت‌های دانش بنیان زمانی ارزشمند است که بخش خصوصی به صحنه بیاید زیرا نتیجه پژوهشی که با پول دولتی انجام شود به درد مردم نمی‌خورد.
ستاری با اشاره به مزیت‌های توسعه شرکت‌های دانش بنیان اظهارداشت: در اکوسیستمی که برای ایجادشرکت‌های دانش بنیان در کشور ایجاد شده، 130 تا 140 نوع خدمت می‌دهیم.
دانش نخبگان شرکت‌های دانش بنیان در خدمت رونق تولید است
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با اشاره به طرح شعار سال 98 از سوی مقام معظم رهبری گفت: برای اجرایی شدن آن باید ابتدا درک درستی از موضوع و سپس هدف‌گذاری و ریل گذاری دقیقی توسط عوامل دخیل در اقتصاد و سیاست جهت تحقق آن صورت پذیرد و آنچه در تحقق این شعار بیشترین اهمیت را دارد، این است که نهادها و سازمان‌ها هر یک متناسب با مسئولیت‌های‌شان به حوزه اجرا ورود کنند.
مسعود ترکزاده ماهانی افزود: شرکت‌های دانش بنیان با توجه به اینکه از نخبگان، اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل شده اند می‌توانند با استفاده از دانش و تجربیات خود همچنین دستورالعمل‌های تشویقی در آیین نامه ها و بخش‌نامه‌های اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی در تحقق شعار سال نقش اساسی داشته باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به پتانسیل بالای علمی شرکت‌های دانش بنیان، بومی سازی محصولات خارجی با استفاده از مهندسی معکوس، کیفی سازی محصولات داخلی، جمع آوری دانش بومی و گسترش آن در سطح داخلی و بین المللی از جمله آثاری است که در رونق تولید می‌توان به آن اشاره کرد.
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با اشاره به امکان سنجی بازار و توسعه بازار تولیدات ملی تاکید کرد: آسیب شناسی و نیاز سنجی دقیق مراکز تولید و سپس رفع نیاز و آسیب با استفاده از توان داخلی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: افزایش مشوق‌های مادی و معنوی پرداخت تسهیلات خطر پذیر (کم بهره و بدون بهره)، تسهیل بخش‌نامه‌ها و آیین نامه‌ها اجرایی، تشویق و ترغیب ادبیات رسانه‌ای کشور به سمت شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه کمی و کیفی این مراکز اهمیت دارد.
ترکزاده ماهانی اظهار داشت: شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان هم به لحاظ کمی و هم از بعد کیفی چه در زمینه استانی چه در زمینه ملی و منطقه ای دستاوردهای مهمی داشتند.
وی افزود: به طور مثال شرکت‌های دانش بنیان استان در زمینه صنایع هایتک (تکنولوزی بالا) ورود نمودند و به نتایج خوبی رسیدند به طوری که برخی از این محصولات چه از نظر کیفی و چه ابه لحاظ قیمت ارزش بالاتری نسبت به نمونه‌های خارجی دارند.
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان گفت: در حال حاضر حدود 200 واحد فناور و 60 شرکت دانش بنیان در این استان در زمینه‌های آی تی، کشاورزی، پزشکی، نانو، مکانیک، عمران و غیره فعالیت دارند و پیش بینی می‌شود در سال‌های آتی با توجه به ترغیب و تشویق اساتید و فارغ التحصیلان این رقم به 2 برابر افزایش یابد.
فعالیت شرکت‌های دانش بنیان راه را برای تحقق رونق تولید باز می‌کند
رئیس انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان گفت: تجربه نشان داده که هیچ‌گاه نمی‌توان با تکیه بر منابع طبیعی و خرید تجهیزات پیشرفته به تولید با رشد پیوسته رسید و در واقع رونق تولید معطوف به تولید بومی و دانش بنیان است که با توانمندی‌های داخلی و استفاده از نوآوری‌های داخلی ایجاد شده باشد.
عماد جمعه زاده افزود: تولیدی که برپایه نوآوری و کسب دانش فنی بنانهاده شده با تحقیق و توسعه در حال رشد و تغییر است و وجود چنین روندی بدلیل کسب تکنولوژی باعث ایجاد ارزش افزوده بسیار شده که در نهایت می‌تواند موجب رونق اقتصادی شود.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر شرکت‌های دانش بنیان به یکی از جریان های اصلی تولید و اشتغال تبدیل شده‌اند و توانسته‌اند جای خود را در اقتصاد باز کنند و امروز با داشتن بیش از چهار هزار شرکت دانش‌بنیان بیش از هر زمان دیگری اقتصاد روی آن‌ها حساب باز کرده‌است.
رئیس انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان تاکید کرد: این شرکت‌ها با توجه به ماهیت خصوصی و جذب و ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و قشر تحصیلکرده جامعه از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند.
وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان به یکی از قوی ترین ابزارهای رشد پایدار و افزایش تولید که همان دانش و نوآوری است مجهز هستند و در واقع با نوآوری امکان افزایش ارزش محصول و افزایش سهم بازار از طریق بهبود کیفیت و استفاده بهینه از منابع رقم می‌خورد که در نهایت باعث دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر خواهد شد.
جمعه زاده تاکید کرد: تعداد قابل توجه نیروی انسانی جوان و خلاق در این شرکت‌ها به مثابه ارزنده‌ترین سرمایه کشور، راه را برای تحقق شعار امسال مبتنی بر رونق تولید هموار می‌کند.
وی گفت: شرکت‌های دانش بنیان با محوریت ارایه خدمات در حوزه اقتصاد، موتور محرک رونق تولید هستند و باید از ظرفیت آن‌ها نهایت بهره‌برداری متناسب با نام‌گذاری سال صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان پیشرو صنعت دانش فراز با اشاره به نقش آفرینی مثبت شرکت‌های دانش بنیان در سال‌های اخیر در رونق تولید تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به چهار هزار 320 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و در سال گذشته نزدیک به 500 هزار میلیارد ریال از محل فعالیت های اقتصادی آنها درآمد حاصل شده است.
وی افزود: سالانه بیش از 600 میلیون دلار صادرات محصولات دانش بنیان در کشور وجود دارد که هنوز پتانسیل رشد بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد.
جمعه زاده بیان کرد: با توجه به نوع فعالیت علمی و اقتصادی اینگونه شرکت‌ها، تقریبا بیش از 60 درصد نیروی انسانی آن‌ها از فارغ التحصیلان دانشگاهی می باشد که همین امر باعث می شود که توسعه شرکت‌های دانش بنیان باعث کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی شود.
وی با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان افزود: با توجه به وجود مراکز دانشگاهی و مراکز رشد مختلف و همچنین پتانسیل استان هنوز از لحاظ تعداد شرکت‌های دانش بنیان استان به جایگاه خود نرسیده است و هنوز بسترهای رشد شرکت‌های فناور در استان تکمیل نشده است.
رئیس انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان کرمان گفت: به منظور رشد و توسعه شرکت‌های فناور نیاز به بسترسازی و وجود اکوسیستم فناوری و نوآوری در استان وجود دارد که در این اکوسیستم تمامی عناصر از قبیل دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری، مراکز مهارت آموزی و سایر نهادهای مرتبط وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.
نتایج و آثار فعالیت شرکت‌های دانش بنیان چشم‌گیر بوده‌است
مدیرعامل شرکت پزشکی دانش بنیان زیست سالک گفت:این شرکت از حدود 2 سال قبل تاسیس شده‌است و در حوزه تولید واکس سالک انسانی و تهیه کیت های آزمایشگاهی فعالیت دارد.
حمید دانشور افزود: این واکسن در مناطقی از خراسان رضوی بکار برده شد و نتایج بسیار خوبی از آن به‌دست‌آمد و به درخواست وزارت بهداشت در استان ایلام و فارس نیز استفاده شد و بیش از پنج هزار نفر زیر پوشش این واکسن قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: تصمیم داریم مرکزی در کرمان به عنوان مرکز تحقیق و تولید واکسن در جنوب شرق کشور ایجاد کنیم و مطالعه در رابطه با تهیه واکس برای بیماری سرطان پروستات نیز از جمله فعالیت هایی در دست اقدام است.
مدیرعامل شرکت پزشکی دانش بنیان زیست سالک تاکید کرد: امکانات محیطی و سخت افزاری برای فعالیت شرکت های دانش بنیان کافی نیست و هیچ حمایت مالی نداشتیم و هزینه‌ها به طور کامل توسط شرکت پرداخت شده است.
وی با اشاره به قابلیت صادرات محصول واکسن به کشورهای مختلف دنیا اگر تجاری‌سازی محصولات شرکت با موفقیت به پایان برسد ضمن درآمد زایی چشم‌گیر، اشتغالزایی زیادی ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به اهمیت کار شرکت های دانش بنیان در چرخه اقتصاد کشور افزود: تحقق اقتصاد مقاومتی در گروه توسعه تولید است و یکی از ویژگی ها برای اشتغالزایی و رونق تولید استفاده از شرکت‌های دانش بنیان محسوب می شود.
دانشور با اشاره به اینکه امکانات و منابع داخلی به طور کامل و صحیح در اختیار اشتغالزایی قرار نگرفته است تصریح کرد: برای رسیدن به رشد اقتصادی و افزایش تولید، حمایت از کسب و کارهایی مانند شرکت‌های دانش بنیان بسیار راه‌گشا است.
وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان به رغم مدت زمان کمی که از عمر فعالیت آنها می گذرد توانستند نتایج و آثار درخشانی بوجود بیاورند و ادامه فعالیت آنها بستر رونق تولید محسوب می شود.
شرکت‌های دانش بنیان با استفاده از ظرفیت پژوهشگران، نخبگان و دانش آموختگان کشور قادر هستند تا تحول عمیقی در تولید بوجود بیاورند که هم در داخل و هم در صادرات به خارج از کشور ارزش افزوده فراوانی نصیب اقتصاد کنند.
نام‌گذاری سال رونق تولید فرصت بسیار مغتمنی است تا مسئولان با بهره‌گیری از تجارب و دستاوردها، پشتیبانی و حمایت خود را از شرکت‌های دانش بنیان واستارت‌آپ‌ها افزایش دهند.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: ایرنا
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com