0  |  0

ظهور دانشمندان برجسته نیازمند وجود زیست‌بوم فناوری و نوآوری است

ظهور دانشمندان برجسته نیازمند وجود زیست‌بوم فناوری و نوآوری است

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اظهار کرد: آنچه که باعث بروز دانشمندان و تجربه موفق برتری علمی می شود، زیست بومی مساعد است که همه بخش های آن به خدمت تبلور نوآوری و خلاقیت‌های نیروی انسانی در می‌آید.
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با بیان این‌که باید به این باور برسیم که نوآوری و فناوری خریدنی نیست بلکه آموختنی است، ادامه داد: دانشمندان بزرگی چون خیام و عطار نیشابوری از هزار سال پیش میراث ارزشمندی را برای کشور به ارمغان گذاشتند که تا کنون ماندگار بوده و به عمق دیگر فرهنگ و تمدن‌ها نفوذ یافته است. این ماندگاری و اثرگذاری به واسطه وجود یک محیط مساعد، بروز و تبلور خلاقیت‌های این دانشمندان ممکن شد.
ستاری، از قدرت نرم و صنایع فرهنگی به عنوان ابزاری کارآمد نام برد که می‌تواند تحول آفرین فرهنگ و اقتصاد باشد و در ادامه گفت: قدرت نرم و صنایع فرهنگی می تواند مرزها را در نوردد و ضمن نفوذ ذر فرهنگ ما اقتصاد را تحول بخشد.
تکرار تجربه پیشرفت
رییس ستاد فناوری های نرم و هویت ساز، تکرار دوباره دوران درخشان پیشرفت‌های علمی با ظهور دانشمندانی چون خیام نیشابوری را در گروی شکل گیری زیست‌بوم مساعد بروز خلاقیت‌های جوانان کشورمان دانست و گفت: امثال خیام، عطار،حافظ، سعدی فارابی و ابن‌هیثم‌ اکنون در میان فرزندان ما حضور دارند؛ ما همان ملت میزبان و پرورش دهنده این چنین دانشمندان و فرهیختگانی هستیم اما باید زیست‌بومی فراهم کنیم تا این ظرفیت‌های نهفته توانایی بروز و ظهور پیدا کنند.
به گفته رییس بنیاد ملی نخبگان، اگر می خواهیم شاهد چنین دانشمندان برجسته‌ای باشیم، به زیست بومی نیاز داریم که همه اجزای آن در هماهنگی و تعامل با یکدیگر کار کنند.
ستاری با بیان این که دانشگاه نقطه آغاز حل مشکلات جامعه در عرصه‌های گوناگون از جمله اقتصاد است، افزود: دانشجویان ما با پول مالیات و دولت درس خوانده‌اند تا مشکلات همین کشور را حل کنند . دانشگاه استان باید بتواند با تربیت دانشجوی خلاق و کارآفرین، گامی برای حل مهم‌ترین و بنیادی‌ترین مشکلات بومی و کشور بردارد. رسالت مهم مسئولان استان و مردم فراهم کردن محیط مساعدی است که جوان تحصیل کرده، با انگیزه و با اشتیاق بازگشت به بوم خود، گامی برای حل مشکلات بومی بردارد.
وی افزود: قرار بود دانشگاه های ما محصولات و فرآورده های خود یعنی دانشگاهیان خلاق را برای حل مشکلات عمده با ظهور و بروز بخشیدن ایده های نوآورانه و بلندپروازانه جست و جو کنند.
ضرورت بازتعریف مفهوم توسعه
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری بر اهمیت توسعه بر مبنای ویژگی ها و مزیت های بومی تأکید کرد و گفت: باید ببینیم که توسعه را چگونه و بر چه مبنایی تعریف می کنیم. صنایع فرهنگی و خلاق، مزیتی منحصر به فرد است که با وجود یک فرهنگ و شناخت درست، به اقتصاد تبدیل می شود.
به گفته وی، باید از گذشته بیاموزیم و به آینده بنگریم و از اندوخته ها گذشته، توشه ای ارزنده برای توسعه فراهم کنیم. آینده این شهر و کشور با توسعه ای تحمیل شده از بیرون محقق نمی شود و توسعه زیست بوم کارآ،رینی با کم کردن معضلات آن و فراهم کردن یک محیط مناسب برای نوآوری جوان ها است.
وی با بیان این که نسل جدیدی از کارآفرینان جوان و خلاق رشد قابل قبول خود را بدون تکیه به درآمدهای دولتی به دست آورده اند، اظهار کرد: این چنین رشدی به واسطه وجود یک محیط اتفاق می افتد و امیدوارم نگرش بخش های گوناگون استان به سمت و سویی باشد که محیط لازم برای این کارآفرینان فراهم شود.
ستاری، تعریف نادرست مفهوم توسعه را عارضه‌ای ناشی از سایه گستراندن فرهنگ اقتصاد خام‌فروشی و نفت محور دانست و گفت: به طور مثال در شهر اصفهان با فرهنگ غنی و نوآوری، مسیر توسعه را به اشتباه پیمودیم و با نیت خیر، علیرغم ایجاد انواع صنایع و شهرک های صنعتی، جزو دارندگان رتبه در درصد بیکاری است. در حالی که می توانستیم با پرورش صنایع نرم و فرهنگی این شهر را صاحب یک توسعه پایدار و درون‌زا کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری پیشرفت را با اصلاح و تحول در نوع نگرش نسبت به فرهنگ، توسعه و مهم تر از همه آموزش دانست و گفت: توسعه یک امر درونی است و به واسطه نیروی انسانی خلاق، حذف بروکراسی ها، ارزش و بها بخشیدن به کار آفرین اتفاق می‌افتد. مهم ترین رکن توسعه، ارج نهادن و بازتعریف جایگاه کارآفرین است. برای این کارباید نوع دیدگاه ما که با سایه گستردن اقتصاد نفتی تغییر کرده است به جایگاه پیشین بازگردد.
به گفته ستاری، جوانان باید برای پیشرفت و تحقق آرزوهایشان از استخدام دولتی فاصله جدی بگیرند. دانشگاهی که نفت‌پایه و مدرک‌محور باشد از تأثیرگذاری بازمی ماند.این اتفاق هنگامی اصلاح می شود که نگرش و جهت‌گیری دانشگاه تغییر کند به طوری که نگاه تمنایی به درآمدهای دولتی نداشته باشد. دانشگاه بخش مهمی از درآمدهای خود را از محل فروش فناوری، قراردادهای ارتباط با صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی دانشگاهیانش کسب کند
ستاری با بیان اینکه شهر بزرگی مانند نیشابور جوانان مستعدی دارد که می‌تواند با هم دلی برای ایجاد یک محیط مساعد، تجربه ظهور دانشمندان برجسته و خلق نوآوری را تکرار کند، افزود: به طور کامل آمادگی داریم تا معیارها و باورهای توسعه را بر مبنای یک اقتصاد خلاق، نوآور و متکی به جوانان تحصیل کرده برآمده از دانشگاه بازتعریف کنیم.
پارک علم و فناوری نیشابور صاحب مرکز نوآوری شد
ستاری، با حضور در پارک علم و فناوری نیشابور، مرکز نوآوری این پارک را افتتاح کرد. شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های حوزه فین تک، صنایع شیمیایی، صنایع دستی، محصولات غذایی، دارویی و برق والکترونیک در مرکز نوآوری پارک علم و فناوری نیشابور استقرار دارند.
افلاک نمای خیام
معاون علمی و فناوری رییس‌ جمهوری همچنین از فرآیند احداث مجتمع فرهنگی افلاک نمای خیام دیدن و افلاک نما را افتتاح کردکرد.
این مجتمع فرهنگی و علمی، با زیربنای دو هزار و ۸۸۹ متر مربع شامل دو هزار و ۸۰۰ متر مربع سقف محصور، ۳۷ متر مربع رواق کناری، ۵۲ متر مربع کنسول و پیشامدگی ساختمان و سردر ورودی است که در سه طبقه احداث شده‌است.
ستاری همچنین با حضور در آرامگاه حکیم خیام، عطار نیشابوری و کمال الملک به بزرگان شهر نیشابور ادای احترام کرد.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com