0  |  3

سه راه برای تبدیل شدن به کارآفرین خستگی ناپذیر

سه راه برای تبدیل شدن به کارآفرین خستگی ناپذیر

اغلب این عبارت را شنیده‌ایم؛ «کارآفرینی مانند دو استقامت است، نه دو سرعت». چالش دو ماراتن این است که به استقامت زیادی احتیاج دارد. هر روز باید از خواب بیدار شوید. سخت تمرین کنید و با چالش‌های بی‌شماری روبه رو شوید. کارآفرینی هم از این قاعده مستثنی نیست. تنها در این صورت است که می‌توانید خود را در مسیر کارآفرینانه تان حفظ کنید، حتی وقتی که همه دنیا می‌خواهد که شما از تلاش‌تان دست بردارید .

شنبه، بیدار می‌شوید و کاملا آماده برای به‌دست گرفتن دنیا. متمرکز و مصمم هستید و کسب و کار را به خوبی پیش می‌برید. یکشنبه احساس می کنید شکست ناپذیر هستید و کارها نمی‌تواند بهتر از این پیش بروند. دوشنبه، اوضاع  تغییر می‌کند. انگار دنیای کسب و کارتان در حال ریزش است. شما به توانایی خود در خدمت رسانی به مشتریان اطمینان ندارید.

احتمالا حیرت زده هستید و از خود می‌پرسید؛ «آیا هنوز باید به کسب و کارم ادامه دهم، یا بهتر است همه چیز را رها کنم؟» شاید در این مرحله رها کردن آسان‌تر از مواجهه با فراز و نشیب‌های کارآفرینی باشد. کارآفرینی کار سختی است و باعث می‌شود، انسان تا سرحد جنون دست به تلاش بزند. برخی از کارآفرینان به خوبی درک کردند که کارآفرینی ارزش تحمل همه این سختی‌ها را دارد.

در ادامه می‌خواهم سه استراتژی را با شما به اشتراک بگذارم که در کنار این تلاش‌های سخت‌کوشانه، بسیار کمک کننده است:

۱. بر موارد قابل کنترل تمرکز کنید:

بسیاری از مواردی که در زندگی و کسب و کار با آن مواجه می‌شوید، خارج از کنترل انسان هستند. مثلا نمی‌توانید نحوه واکنش دیگران نسبت به خدمات یا محصول خود را کنترل کنید. نمی‌توانید نحوه عملکرد کارمندان خود را کنترل کنید. نمی‌توانید واکنش بازار و چگونگی تاثیر آن بر روی کسب و کار را کنترل کنید.

این امر باعث می‌شود، تنها آنچه را که در اختیار شماست، کنترل کنید. سپس به بهترین شکل روی بقیه موارد تاثیر بگذارید‌. بنابراین، از خود بپرسید،‌ «چه چیزی را می‌توانید کنترل کنید؟»

مثلامی‌توانید فعالیت‌ها، واکنش‌ها و برداشت‌های خود را از چالش‌های پیش رو کنترل کنید. به عبارت دیگر می‌توانید خود و تلاش‌های‌تان را با درایت کنترل کرده تا به طور ناخودآگاه بر اطرافیان و موقعیت‌هایی که خود را در آن پیدا کردید، تاثیر بگذارید.

  «سخت کار کنید، مخصوصا روزهایی که تمایلی به انجام کار ندارید.»  

۲. بر افکار و روحیات خود مسلط باشید:

افراد معمولا زمانی می‌توانند از پس کارهای سخت برآیند، که نسبت به انجام آنها علاقه نشان دهند، در غیر این‌صورت تمایلی به انجام کارهای سخت ندارند. روحیات انسان مانند جزر و مد اقیانوس بالا و پایین می‌شود. نه بخاطر اینکه شرایط روحی متعادلی نداشته باشد، بلکه به علت دنیای بیرونی اوست که تاثیر به سزایی بر روحیات و افکارش می گذارد

وقتی از خواب بیدار می‌شوید و خبرهایی درباره رکود اقتصادی می‌شنوید، احتمالا درباره تصمیم‌ها و ادامه مسیر کسب‌و‌کارتان دچار شک و تردید می‌شوید.

هنگامی که از مشتری ناراضی که از خدمات شما شکایت دارد، ایمیلی دریافت می کنید، ممکن است روزتان کاملا خراب شود. واقعیت این است که اگر در آن روز ده‌ها پیغام تشکر و قدردانی هم دریافت کنید، ولی ذهن شما هنوز درگیر و اندوهگین از همان ایمیل منفی است. این بدان معنی است که ما باید فراتر از احساسات خود حرکت کنیم. باید در فرایند تصمیم گیری از مفهومی فراتر از احساسات بهره بگیریم.

به احساسات منفی خود اجازه ندهید وقتی که می خواهید کاری را انجام دهید، شما را از تصمیم‌تان منصرف کنند. یا انجام کار دیگری را به شما دیکته کنند. صرف نظر از روحیات خود، سخت کار کنید، مخصوصا روزهایی که تمایلی به انجام کار ندارید.

سه راه برای تبدیل شدن به یک کارآفرین خستگی ناپذیر

۳. برای خود یک تمرین منظم روزانه ایجاد کنید: 

یکی از بهترین راه‌های مقابله با تاثیر نوسانات روحی، ایجاد یک تمرین منظم روزانه است. من یکی از طرفداران بزرگ فعالیت‌های روزانه هستم. نه فقط بخاطر پر کردن وقتم بلکه به خاطر کمکی که به تمرکز من روی سایر کارها می‌کند. اما یک تمرین منظم روزانه مانند چیست؟

برای هر‌کس متفاوت است. می تواند از مدیتیشن تا نوشتن رویدادهای روزانه و حتی گوش دادن به یک موسیقی خاص باشد. پیشنهاد من این است که به نوشتن رویدادهای روزانه روی آورید.

از آنجا که شروع یک تمرین جدید به صورت منظم گاهی اوقات دشوار است، من در ادامه الگویی از نگارش روزانه خود را برای شما آورده‌ام:

من برای نوشتن رویدادهای روزانه از برنامه یادداشت تلفن همراه یا یک دفترچه یادداشت استفاده می کنم.

دفترچه یادداشت روزانه:

برای چند دقیقه اول، به راحتی اجازه دهید قلم تان روی کاغذ بچرخد. این کار به شما کمک می کند، تا جایی که ممکن است افکار خود را آزاد کنید و آنها را روی کاغذ بیاورید.

برخی از سؤالاتی که می توانید در این بخش به آنها پاسخ دهید، عبارتند از:

  • من در حال حاضر از چه چیزی هیجان زده‌ام؟
  • من در حال حاضر درباره چه چیزی نگران هستم؟
  • من در حال حاضر در کجا دارم پیروز می‌شوم؟
  • از آنچه دیروز اتفاق افتاد چه چیزی می‌توانم یاد بگیرم؟

یکی از کارهایی که می‌خواهید امروز انجام شود،‌ را انتخاب کنید:

در این زمان‌، من معمولاً نگاهی به فهرست کارهایی که باید انجام دهم، می اندازم و تصمیم می گیرم امروز کدام کار را انجام دهم. به شما هم انجام همین کار را پیشنهاد می کنم. کاری که انتخاب کردید را بنویسید و سپس توضیح دهید که چرا این مهم ترین کار برای شما است. چگونه شما و کسب و کارتان را به جلو سوق خواهد داد؟

معجزه قدردانی:

اکنون به سادگی سه مورد از کارهایی را که از انجام آنها خشنود هستید، یادداشت کنید. به من اعتماد کنید. این یک تمرین روزانه مهم است، مخصوصا برای روزهایی که احساس می کنید زندگی با ضربه‌هایش دارد شما را از پا درمی آورد. وقتی روی کارهایی که از انجام شان خوشحال هستید تمرکز می کنید، در واقع ترس را از خود بیرون کرده و ذهن تان را مثبت‌تر و پربارتر می ‌کنید.

نکته آخر

اگر بتوانید به سه ایده ای که دربالا بیان کردم، پایبند باشید، تضمین می کنم مقاومت و استقامت بیشتری خواهید داشت. شما کارآفرین هستید، زیرا انتخاب کردید که کارآفرین باشید. در زندگی اجازه ندهید چیزی را به شما تحمیل کنند. من تردید ندارم که به رغم وجود همه مشکلات به‌خاطر نحوه مواجهه صحیح شما با چالش‌ها، روز به روز در مسیر رسیدن به اهداف‌تان بهتر خواهید شد.

نویسنده: Erik Kruger

مترجم: شیدا انصاری

برگرفته از سایت entrepreneur.com

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

مطالب پیشنهادی:
دیدگاه شما
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com