0  |  0

توسعه پایدار کشاورزی در گرو راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان

توسعه پایدار کشاورزی در گرو راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان

بخش کشاورزی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد در اشتغال‌زایی مردم آذربایجان غربی از دیرباز نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند، دستیابی به امنیت غذایی، کسب درآمدهای ارزی و استقلال سیاسی و اقتصادی از عمده‌ترین ضرورت‌های توجه به بخش کشاورزی است و توسعه کشاورزی بدون نگرش پایداری به آن موجب بروز مسائل و مشکلاتی گردیده است که مصرف بی رویه مواد شیمیایی و تخریب محیط زیست از عمده‌ترین آن‌هاست.
کشاورزی پایدار نوعی از کشاورزی است که کیفیت زندگی نسل‌های فعلی و آینده را از طریق حفظ و بهبود فرآیندهای اکولوژیکی که زندگی به آن وابسته است را بهبود می‌بخشد یکی از اهداف اساسی توسعه کشاورزی پایدار، ایجاد درآمد و اشتغال در نواحی روستایی در جهت افزایش رفاه و کاهش فقر روستاییان است که باید موردتوجه قرار گیرد.
توسعه کشاورزی پایدار درگرو تقویت تشکل‌های کشاورزی
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه شورای مشورتی تشکل های بخش کشاورزی استان با تأکید بر لزوم تقویت تشکل‌های کشاورزی در جهت توسعه پایدار بخش در استان می‌گوید: توسعه کشاورزی قراردادی و حمایت از زنجیره‌ها به ثبات و پایداری تولید کمک می‌کند و ارزش‌افزوده بالاتری را برای فعالان این بخش ایجاد می‌کند.
رسول جلیلی با بیان اینکه توسعه کشاورزی پایدار درگرو تقویت تشکل‌های کشاورزی است، می‌افزاید : گسترش نظام خرده دهقانی و پایین بودن سطح سواد بهره‌برداران استان به‌منظور استفاده از تکنولوژی‌های نوین، موجب کاهش بهره‌وری تولیدات کشاورزی شده است.
وی بیان می‌کند: باید بخش کشاورزی در قالب نظام‌های بهره‌برداری شرکت‌های تعاونی تولید، سهامی و زراعی، کشت و صنعت در قالب تجمیع و یکپارچه‌سازی زمین‌ها و اجرای شیوه‌های نوین الگوی کشت برای دستیابی به تولیدات پایدار هدایت شود.
اجرای طرح کاداستر در سطح اراضی کشاورزی استان
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می‌گوید: باید به‌منظور برنامه‌ریزی بهتر و تدوین الگوی کشت، بانک اطلاعاتی جامعی از وضعیت کشاورزی استان، تعداد قطعات زمین، مالکان، موقعیت جغرافیایی و نوع کودهای مصرفی و اطلاعات توصیفی و مکانی با استفاده از تکنولوژی‌های جدید گردآوری و تهیه شود.
جلیلی با اشاره به مهم‌ترین برنامه های این سازمان در سال 98 می‌افزاید: اجرای طرح جامع اطلاعات کشاورزی استان و تهیه نقشه کاداستر اراضی آبی شامل اطلاعات مکانی و توصیفی قطعات اراضی تحت بهره‌برداری، برقراری کشاورزی قراردادی در جهت تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، تهیه نقشه‌های تناسب اراضی جهت تدوین الگوی کشت را از مهم‌ترین اولویت‌های اجرایی سازمان است.
وی تصریح می‌کند: هم‌اکنون طرح کاداستر در سطح 500 هکتار در سراسر استان جهت آمایش سرزمینی و جمع‌آوری دقیق اطلاعات‌پایه و ضروری بخش کشاورزی جهت برنامه‌ریزی علمی در بخش کشاورزی در حال اجرا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی توسعه همکاری بین فعالان بخش کشاورزی را موجب گسترش و توسعه این بخش می‌داند و می‌گوید: حمایت از تشکل ها و ایجاد مناسبات جدید، زمینه‌ساز هم‌افزایی تولید در بخش کشاورزی است و افزایش هماهنگی و انسجام بین واحدهای تولیدی نیز فقط توسط خود تعاونی‌ها و تشکل‌های بخش کشاورزی می‌تواند محقق شود.
نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش کشاورزی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی در جلسه بررسی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش تحقیقات و آموزش کشاورزی در جهت توسعه پایدار بخش کشاورزی استان با تأکید بر ضرورت حضور فعال شرکت‌های دانش‌بنیان برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان، می‌گوید: تجاری‌سازی بخش کشاورزی می‌تواند باعث رونق تولید، ایجاد ارزش‌افزوده و تحول اقتصادی در استان شود.
رضا حسینی می‌افزاید: محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان با شناسایی فرصت‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی علاوه بر کمک به ایجاد اشتغال و پایداری تولید در روستاها، می‌توانند نقش مؤثری در افزایش حاشیه‌نشینی، مهاجرت روستاییان و جلوگیری از مشکلات اجتماعی ناشی از آن داشته باشند.
حسینی تصریح می‌کند: تاکنون منابع اعتباری زیادی در حوزه کشاورزی هزینه شده که به علت عدم هدف‌گذاری و سیاست‌گذاری‌های علمی، نتیجه بخشی کاربردی نداشته است و فقط در جهت تثبیت و حفظ اشتغال در بخش بوده است، درصدد هستیم باکار کارشناسی و علمی، ضمن اصلاح و بهبود ساختار تأمین مالی پروژه‌های بخش کشاورزی، از منابع موجود به بهترین نحو در جهت توسعه پایدار بخش کشاورزی استان استفاده کنیم.
اختصاص 6 میلیارد ریال برای کشاورزی پایدار در حاشیه دریاچه ارومیه
رییس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان غربی بابیان اینکه طرح‌های کشاورزی پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مشارکت کارشناسان محیط‌زیست و جهاد کشاورزی و جوامع محلی در 6روستای پیرامون این دریاچه اجرا می‌شود می‌گوید: امسال در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه 6 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های کشاورزی پایدار در حوضه آبریز این دریاچه هزینه می‌شود.
علیرضا سید قریشی با اشاره به اینکه اجرای موفق طرح راهبرد کشاورزی پایدار برای نجات دریاچه ارومیه (IPCM) نیازمند ابتکار عمل و خلاقیت کشاورزان در حوضه آبریز این دریاچه است، می‌افزاید: علاوه بر این 6 روستا طرح‌هایی نیز در قالب طرح احیای تالاب‌ها در 130 روستای دیگر که در حاشیه دریاچه ارومیه قرار دارد، اجرا می‌شود.
وی با اشاره به اهداف اجرایی این طرح می‌گوید: مدیریت پسماند ضایعات کشاورزی، کاهش حداقل 40 درصدی مصرف مواد شیمیایی صنعتی در مزارع، ارتقای حداقل 20 درصد شاخص بهره‌وری اقتصادی مزارع و ارتقای راندمان آبیاری از مهم‌ترین اهداف این طرح است.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: تسنیم
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com