0  |  0

۶ برنامه روحانی برای خروج از رکود

۶ برنامه روحانی برای خروج از رکود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حسن روحانی دربرنامه تلویزیونی به محورهای بسته خروج از رکود پرداخت.

وی با اشاره به مشکل تولید کنندگان در دریافت تسهیلات بانکی گفت: بسیاری از تولید کنندگان به دلیل نبودن منابع لازم برای دریافت تسهیلات مشکل دارند همچنین نسبت به نرخ بالای سود تسهیلات گلایه‌مندند که ما در این بسته سیاست‌های اقتصادی جدید برای حل این مشکل می‌خواهیم دست بانک‌ها را برای ارائه تسهیلات بازتر کنیم تا بتوانند تسهیلات ارزان‌تری پرداخت کنند.

* کاهش نرخ سپرده قانونی به 10 درصد برای بانک‌های منضبط

رئیس جمهور ادامه داد: بانک‌ها حدود 13 درصد از منابع و پول‌هایی که از طریق پس‌انداز مردم و غیره دریافت می‌کنند را نزد بانک مرکزی بگذارند که ما به بانک مرکزی در این بسته سیاست‌های جدید اجازه داده‌ایم که نسبت به بانک‌‌هایی که از انضباط مالی بهتری برخوردارند به عنوان یک اقدام تشویقی نرخ سپرده قانونی بانک‌ها را تا 10 درصد کاهش دهند که عملی شدن این موضوع دست بانک‌ها را برای داشتن منابع بیشتر و ارائه تسهیلات ارزان‌تر بازتر کند.

* نرخ سود بانکی باید از تورم تبعیت کند

روحانی با بیان اینکه باوجود کاهش تورم نرخ سود بانکی نیز به طور محسوسی کاهش نیافت، گفت: همانطور که مطلع هستید نرخ سود بانکی باید از نرخ تورم تبعیت کند با این تفاسیر الان نرخ تورم ما 15 درصد بوده اما سود بانکی نسبت به این نرخ زیاد است و باید کاهش یابد.

وی تاکید کرد: البته اگر هزینه بانک‌ها هم کاهش یابد می‌توان از این طریق سود بانکی را نیز کاهش داد.

* شرط کاهش نرخ سپرده قانونی، تورم ماهانه زیر یک درصد است

رئیس جمهور با اشاره به این اختیار بانک مرکزی نسبت به کاهش نرخ سپرده قانونی بانک‌ها گفت: شرط عملی شدن این موضوع این است بانک مرکزی هفته به هفته شرایط تورم را بررسی کرده و تورم ماه به ماه ما حداکثر زیر یک درصد باشد در حالی که اکنون تورم ماه به ماه ما حدود نیم درصد است و بررسی این موضوع هم به دلیل جلوگیری از افزایش پایه پولی، جلوگیری از رکود و سرعت بخشیدن به رونق است.

* نرخ سود در بازار بین بانکی کاهش می‌یابد

روحانی با بیان اینکه یکی دیگر از اقداماتی که در این بسته سیاست‌های جدید اقتصادی در نظر گرفته شده در خصوص بازار بین بانک‌ها است اظهار داشت: همانطور که اطلاع دارید بانک‌ها از یکدیگر تسهیلات دریافت می‌کنند که نرخ این تسهیلات حدود 29 درصد بوده که با توجه به این بسته سیاست‌های جدید بانک مرکزی را وارد عمل کردیم که این نرخ سود بانکی به 26 درصد رسیده است که تحقق این موضوع برای کاهش نرخ سود تسهیلات بسیار حائز اهمیت است.

وی خاطر نشان کرد: از طرف دیگر در شرایط اقتصادی تولید کنندگان ما با انبارهای پر مواجه شدند در حالی که باید کالاهایشان بر اساس تقاضا به فروش برسد که ما باید در این مرحله تقاضا تحریک کرده و شرایط را فراهم کنیم که مشکلات مردم برای خرید این محصولات برطرف شود و به گونه‌ای بین عرضه و تقاضا هماهنگی ایجاد شود.

* تزریق 7500 میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی تا دو هفته آینده

رئیس‌جمهور گفت: مشکلات مردم برای خرید از یک طرف و دولت نیز به‌عنوان مصرف‌کننده بزرگ است، بنابراین باید از یک طرف تقاضای دولت را زیاد می‌کنیم و 7.5 هزار میلیارد تومان در مدت زمان 2 هفته آینده از طریق بودجه برای طرح‌های عمرانی زودبازده و در زمینه یارانه در برخی از بخش‌های تولیدی اعمال کنیم.

* 20 درصد منابع جدید بانک‌ها برای تسهیلات خرید کالای بادوام اختصاص می‌یابد

وی ادامه داد: این بیش‌تر برای صادرات غیرنفتی است؛ چراکه اگر می‌خواهیم انبارها خالی شود یک راه آن تسهیل صادرات و راه دیگر خرید کالاهای داخلی است که به مردم برای خرید کالاهای بادوام تسهیلاتی را ارائه دهیم و 20 درصد منابع جدیدی که اکنون در حال به‌وجود آوردن آن هستیم به این امر اختصاص می‌دهیم تا مردم بتوانند کالاهایی را که می‌خواهند خریداری کنند و بانک‌ها به آنان تسهیلات دهند و شرایط ویژه‌ای برقرار می‌کنیم که اقساط آن طولانی می‌شود و باری بر دوش مردم نباشد و از طرف دیگر در زمینه تقاضا تحریکی را انجام ‌دهیم و در نهایت تولید داخلی حرکت کند.

رئیس‌جمهور اقتصاد مقاومتی را درون‌زا دانست و افزود: ما باید در درون تولیدات داخلی خود حرکت داشته باشیم و ما این اقدامات را هم در زمینه تسهیلاتی که تولید می‌خواهد که باید این تسهیلات را ارزان‌تر و بیش‌تر در اختیار مردم و بانک‌ها قرار دهیم و از طرف دیگر تحریک در تقاضا که مردم بتوانند راحت‌تر کالا را دریافت کنند و دولت نیز بتواند وارد عمل شود و در طرح‌های عمرانی تقاضای بیش‌تر داشته باشد و همچنین در صادرات غیرنفتی باید اقدام کنیم.

روحانی با بیان اینکه ما در این سه زمینه و فعال کردن آن اقدام می‌کنیم، تصریح کرد: این بسته که هفته آینده اعلام می‌شود در قسمت اول بانک مرکزی می‌تواند بلافاصله عمل کند و به بانک‌های خوش‌حساب که می‌تواند به آنها مشوق بدهد، اعلام کند و منابع را در اختیار بانک‌ها قرار دهد، البته چارچوبی در این زمینه مقرر شده که این منابع جدید در کجاها مصرف شود و این قدم اولی است که می‌تواند بلافاصله انجام شود.

وی ادامه داد: در زمینه تسهیلاتی که باید به مردم ارائه دهیم ممکن است تدوین آیین‌نامه‌ها دو هفته‌ای زمان ببرد و پس از آن اجرایی شود و عملیاتی می‌شود و 7.5 هزار میلیارد تومان دولت تا پایان هفته آینده می‌تواند به خزانه واریز کند و حرکتی ظرف دو، سه هفته آینده در بخش تولید احساس می‌شود و این تحرک می‌تواند رونق جدیدی را به بخش تولید کشورمان بدهد.

* طراحی راهکارهایی برای پرداخت بدهی دولت به پیمانکاران

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر مطالبات پیمانکاران تصریح کرد: پیمانکاران سال‌هاست برای دولت کار کردند و نتوانستند پول‌شان را از دولت دریافت کنند و از آغاز این دولت بخشی از بدهی پیمانکاران را پرداخت کردیم، اما با طلب آنها بسیار فاصله داریم و این بدهی دولت بخشی از آن پرداخت شده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: از طرفی وقتی پیمانکاری از دولت طلب دارد و دولت پول وی را نمی‌دهد، پیمانکار باید برای اجرای پروژه از بانک‌ها پول بگیرد و این معوقه بانکی می‌شود و بانک‌ها نیز باید از بانک مرکزی پول بگیرند که همه بدهکار یکدیگر هستند و معضلی را ایجاد کرده است.

روحانی با بیان اینکه در 4-3 هفته متوالی برای شکستن سیکل بدهی و قفل ایجادشده، بحث‌های بسیاری را انجام داده‌اند، تصریح کرد: این کار آغاز می‌شود و با اوراق مشارکت و هم با صکوک که برای اولین بار در دولت اقدام می‌شود، البته نهایی نشده است و در دولت درباره آن بحث می‌شود، اما در هفته‌های آینده اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: دولت درواقع بدهی خودش را به پیمانکاران پرداخت می‌کند و پیمانکار نیز می‌تواند اوراق را به بانک بدهد و بدهی خود را با بانک تسویه کند و بانک نیز می‌تواند آن اوراق را در اختیار بانک مرکزی قرار دهد و بنابراین این سیکل شکسته می‌شود و این اقدام دیگری است که می‌تواند انجام گیرد و بدهی‌هایی که به‌صورت زنجیره درست شده است، در جایی شکسته خواهد شد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: این موضوعات سرفصل‌هایی است که در این زمینه وجود دارد تا ما بتوانیم در ماه‌های آینده تحرکی را به رونق اقتصادی ببخشیم و بعد از آن به شرایط متفاوت با گذشته می‌رسیم که برای حل مسائل اقتصادی نیاز به برنامه بلندمدت داریم.

روحانی تصریح کرد: خوشبختانه تمام وزارتخانه‌ها بدون استثنا از جمله وزارتخانه‌های اقتصادی طرح‌های خود را آماده کرده‌اند که در چه زمینه‌ای سرمایه‌گذاری شود و اولویت‌های آنان کدام است و با کمپانی‌ها و شرکت‌های خارجی صحبت می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین با بخش خصوصی داخلی نیز صحبت می‌شود که من امشب از همه بخش خصوصی تقاضا کنم که خودشان را برای شرایط جدید کشور آماده کنند و در این شرایط جدید باید حماسه جدید اقتصادی را بیافرینیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در شرایط آینده خطوط اعتباری برای سرمایه‌گذاری خارجی به‌وجود می‌آید و شرایط جدیدی خواهد بود که کارآفرینان ما می‌توانند بهتر به منابع داخلی و خارجی دسترسی داشته باشند و پول‌هایی که مطرح می‌شود که در خارج به‌طور ذخیره داریم و آزاد می‌شود، عمدتاً پول بانک مرکزی است و پول‌هایی است که ریال آن قبلاً خرج شده است، اما بخشی از آن مربوط به خزانه دولت است و باید تسهیلاتی را فراهم آورد که شرایط بهتری پیش روی‌ ما است، منتهی این بسته می‌تواند برای دوران گذار تحرکی را در اقتصاد کشور ما ایجاد کند.

* سیاست تک رقمی کردن تورم ادامه می‌یابد

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه از سخنان شما این طور استنباط شود که این سیاست‌ها انبساطی است و خطر برگشت تورم به‌وجود بیاورد و آیا دولت از سیاست تک رقمی کردن تورم دست برداشته است، گفت:‌ آن سیاست به جای خودش باقی است و ادامه پیدا خواهد کرد، اما مواردی که من به آن اشاره کردم و ممکن است این شبهه که شما مطرح کردید ممکن است به‌وجود بیاید به منابع جدیدی که بانک مرکزی این منابع را در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهد برمی‌گردد و در این جا ما بانک مرکزی را به رصد کردن مکلف کرده‌ایم تا ضمن آنکه این منابع را آزاد می‌کند، وضع تورم را نیز رصد کند.

روحانی تصریح کرد: البته خط قرمز ما این است که ما تورم ماهانه‌مان زیر یک درصد باشد و در همین مسیر حرکت می‌کنیم، البته باید حواس‌مان جمع باشد و برخی نیز نسبت به ورود سرمایه گذارهای خارجی تذکر می‌دهند و من این را در جایی در مصاحبه گفته‌ام ما این تذکر را به جان می‌خریم و حرف درستی است.

وی ادامه داد: تمام مدیران کمپانی‌ها و صنایع که برای فعالیت در شرایط جدید پساتحریم به ایران می‌آیند، شرط ما به آنان این است که سرمایه را به ایران بیاورند و در تکنولوژی ما همکاری فناورانه را داشته باشیم؛ چراکه شرکت‌های دانش‌بنیان در برخی زمینه‌ها فعال شده‌اند.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: خبرگزاری فارس
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com