0  |  0

سیاست‌های حمایتی دولت در توسعه صادرات محصولات معدنی

سیاست‌های حمایتی دولت در توسعه صادرات محصولات معدنی

محمد فاطمیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: باید به صورت مستقیم و غیرمستقیم حمایت و قوانین آسیب‌رسان به صادرکنندگان را اصلاح کنیم یا تعریف جدیدی از آنها داشته باشیم تا صادرات توسعه یابد. وزارت صنعت، معدن و تجارت با توجه به ضعف شدید مکانیزم ساختار صادراتی، در بخش خصوصی در راستای حمایت از این بخش گام بر می‌دارد.

وی با اشاره به اینکه هر کالایی برای داشتن وضعیت مطلوب باید شاخصه‌های لازم را داشته باشد، گفت: برای تسخیر و ورود به بازارهای مختلف باید به کیفیت، کمیت، قیمت، تعرفه‌ها و سیاست‌های حمایتی توجه کرد.

فاطمیان با اشاره به کیفیت‌ به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی در بحث صادرات گفت: متناسب با نوع کالا و خدمات باید استانداردها تعریف شوند و برای داشتن شاخصه‌های مطلوب باید به بازار هدف و شاخصه‌های بازار توجه کرد. بازاریاب‌ها باید ویژگی پذیرش محصولات را بررسی کنند و تولید بر اساس آن ویژگی‌ها صورت گیرد.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کمیت به عنوان دیگر مولفه تولید و صادرات تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که بازار هدف چه حجمی از کالا را نیاز دارد تا بر اساس آن نیاز بتوانیم طبق زمان‌بندی مناسب آن کالا را تامین کنیم.

او همچنین با تاکید بر اهمیت قیمت‌گذاری در تسخیر بازارهای داخلی و بین‌المللی گفت: باید دید که قیمت کالا رقابتی است یا خیر. چه در حوزه قیمت تمام شده و چه در زمان رقابت در بازار مشترک. باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که هم به بازار ورود کنیم و هم سهم بازار را هر روز بیشتر از آن خود سازیم.

فاطمیان با تاکید بر اینکه برای صادرات باید به تعرفه‌های ترجیحی و تجاری فی‌مابین کشورهای هدف توجه داشته باشیم، افزود: بخش خصوصی می‌تواند تقاضای خود را در این زمینه به دولت ارائه دهد تا دولت در نشست‌های سیاسی بین‌المللی بین کشورهایی که قرار است تبادلات اقتصادی با آنها داشته باشیم، ترجیحات لازم را تعریف کند. بستر این کار از طریق اتاق‌های بازرگانی و جلسات مشترک بین دولت و بخش خصوصی فراهم است.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: هدف نشست‌های اقتصادی باید روشن باشد و به صورت برنامه‌ریزی شده و مداوم جلسات برگزار شود. همچنین باید از شرایط موجود و تفاهم‌نامه‌ها بین گروه‌های کاری و اقتصادی فعال مانند کشورهای عضو دی هشت و کشورهای عضو اکو استفاده کنیم.

وی با اشاره به سیاست‌های حمایتی دولت در توسعه صادرات اظهار کرد: صادرکنندگان به ویژه کسانی که با ظرفیت‌ 100 درصد تولید می‌کنند، حمایت خواهند شد. مشوق‌های صادراتی نیز به کمک بخش خصوصی برای صادرات می‌آید و برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی، پرداخت یارانه‌های هدفمند می‌تواند به صادرات کمک کند. باید دید چه تسهیلات کم بهره‌ای را می‌توان به صادرکنندگان و تولیدکنندگان دهیم و به صورت مستقیم و غیرمستقیم از آنها حمایت کنیم.

با عضویت در بیزنگار می توانید به بیش از 500 مقاله و ویدیو آموزشی و کاربردی به صورت طبقه بندی شده و به رایگان دسترسی داشته باشید.

درباره مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، استارتاپ ناب، بوم ارزش پیشنهادی، خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی کودکان، کارآفرینی زنان، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، کمینه محصول پذیرفتنی، ایده پردازی و تجارب کارآفرینان موفق و شکست خورده بخوانید و ببینید.

عضویت سریع و رایگان

منبع: خبرگزاری ایسنا
مطالب پیشنهادی:
درباره مدیراینفو

مدیراینفو ارائه دهنده تازه‌ترین اخبار و رویدادها، مطالب مفید، کاریکاتور، اینفوگراف و ویدیوهای کاربردی در حوزه کارآفرینی است؛ با عضویت در مدیراینفو می‌توانید به بیش از ۵۰۰ مقاله و ویدیوی آموزشی در حوزه‌های مختلف و به صورت طبقه بندی شده و رایگان دسترسی داشته باشید. (برای عضویت کلیک کنید)

ارتباط با ما

 تهران، ولنجک، ساختمان واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی 2، واحد 216

 +98-21-22411360
 info [at] modirinfo.com